Pedagojik Formasyon Eğitimine İlişkin Bilgilendirme

Mezun olduktan sonra Felsefe Grubu öğretmenliği yapmak isteyen öğrencilerimizin Pedagojik Formasyon Eğitimi alması gerekmektedir. Pedagojik Formasyon Eğitimi alabilmek için ise sosyoloji müfredatında yer alan SOS kodlu Felsefe, Mantık ve Psikoloji derslerinin tamamının alınması gerekmektedir.

Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon birimi tarafından verilen Pedagojik Formasyon derslerinin ise 2. Sınıftan itibaren ayrıca seçilmesi gerekmektedir. İlgili dersler OBS’de “Formasyon Seç Grubunun” içinde yer almakta olup, dönem ders kaydı yapılırken beraberinde ilgili derslerin de ilgili gruptan seçilmesi gerekmektedir. Pedagojik Formasyon kaydı sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar:

• 2. Sınıf öğrencileri OBS ders kaydı sırasında yalnızca kendi dönemlerinde karşılarına çıkan gruptan (Formasyon Seç-2 Güz) ders seçebilirler.
  • 3. Sınıf öğrencileri OBS ders kaydı sırasında kendi dönemlerindeki gruptan (Formasyon Seç-3 Güz) ve 2. Sınıf grubundan (Formasyon Seç-2 Güz) ders seçebilirler.
  • 4. Sınıf öğrencileri OBS ders kaydı sırasında kendi dönemlerinden (Formasyon Seç-4 Güz), 3. Sınıf grubundan (Formasyon Seç-3 Güz) ve 2. Sınıf grubundan (Formasyon Seç-2 Güz) formasyon derslerini seçebilirler.

Pedagojik Formasyon Eğitimine (ders içerikleri, program ücreti, ders programı vb.) ilişkin detaylı bilgi için tıklayınız.

Eklenme tarihi: 3.10.2023 16:08:08
Son güncelleme: 3.10.2023 16:08:47